Att flytta en kennel

Det är mycket arbete med att ha en kennel till vardags. Djurens ska skötas, lokalerna ska hållas rena och man ska också se till att kenneln marknadsförs. Om man driver kenneln på egen hand blir det väldigt många timmars arbete varje dag. Men vad som blir än mer arbetsamt är att flytta när man har en kennel.

Vart ska man flytta?

Om man driver en kennel kan man behöva tänka efter lite innan man flyttar. Det kanske inte är så bra att flytta ut till ett ställe som det är svårt att komma till. Då kan valpköparna nämligen ha svårt att komma dit. Det kanske inte heller är så bra att bo i en lägenhet då valpar kan ställa till med en del oväsen som kan störa. Det kan också vara lite svårt att rasta hundarna om man bor flera trappor upp. Det gäller speciellt om det rör sig om en större hundras.

Får kenneln vara där?

När man flyttar är det också som så att man inte får ha kennel överallt. I tätorter kan det till exempel krävas tillstånd från kommunen för att kenneln ska få drivas. Om man ska hyra ett hus eller en lägenhet kan man också råka ut för att hyresvärden inte gillar att man ska föda upp flera hundar där. Då får man anpassa sig efter det. Det är därför klokt att noga kontrollera om man får ha sin hunduppfödning i samma omfattning när man flyttar.

Flyttstädning

I samband med att man lämnar den gamla bostaden måste man flyttstäda. Det spelar ingen roll om man har hyrt den tidigare bostaden eller om den ska säljas. Ingen vill flytta in i en smutsig bostad. Om man inte vill eller kan städa sin bostad själv kan det vara klokt att kontakta flyttstädning Lund för att få lite hjälp. Det är dock klokt att informera om att bostaden har använts till en kennel. Då slipper personer som är extremt allergiska komma dit och städa. Företaget är också förberett på att det kanske kan krävas lite extra städning. Hundar kan nämligen smutsa och håra ner en hel del.

Om något gått sönder

I de fall en kennel har funnits i bostaden kan det vara så att tapeter, golv eller något annat har fått fläckar eller gått sönder. Ibland kan det vara så att bostaden trots allt ska tapetseras om och då kan man slippa betala. Om så inte är fallet kan man behöva åtgärda skadorna eller betala för att hyresvärden ska åtgärda dem. Om skadorna kommer sig av att en eller flera hundar kissat inne kan lukten också sätta sig djupt i golv eller väggar. Det kanske inte räcker med en ny tapet. Då kan kostnaderna bli höga.