Ekonomin och att driva kennel

För många är det en dröm att kunna driva en kennel. Om man gillar hundar kan man troligen inte finna ett arbete som passar bättre. Det gäller dock att man är beredd att arbeta hårt. Det är nämligen inte någon dans på rosor att driva en kennel. För det första är det allt arbete som ska göras. Det krävs en hel del fysisk kraft och man kan snabbt bli trött. Men vid sidan av det krävs det också en hel del ekonomiska förutsättningar. Men vad kostar det att ha en kennel och vad är det egentligen pengarna behövs till?

Byggnation av kenneln

Om det inte finns några bra byggnader att ha en kennel i behöver man bygga upp den. Även om en bra byggnad finns kan det vara bra att renovera den lite så att den lämpar sig bättre för kenneln. Det här kostar ofta en hel del pengar men det blir ofta billigare att göra iordning lokalerna än att behöva sanera fuktskador eller liknande på grund av att lokalerna inte varit lämpliga från början.

Veterinärkostnader

När man har en kennel tillkommer också en hel del veterinärkostnader. En del av kostnaderna täcks när valparna säljs men inte allt. Man kommer som kennelägare snart att upptäcka att det kostar en hel del att gå till veterinären. Hundarna behöver vaccineras, hälsoundersökas, märkas och mycket annat. En dräktig tik kan också behöva ultraljud och om förlossningen inte går som den ska kan ett kejsarsnitt behövas. Då bör man som kennelägare också ha en försäkring på hunden. Annars kan det bli väldigt dyrt.

Registreringar av valpar

Om man har en seriös kennel är man troligen medlem i SKK, svenska kennelklubben. Då är det klokt att också registrera sina kullar och sitt kennelnamn. På så sätt kan valpköpare enkelt hitta kenneln när de ska köpa en hund. Att registrera valparna kostar också pengar. Ofta handlar det om någon hundralapp per valp.

Foder och andra tillbehör

När man driver en kennel kan man inte komma ifrån att foder, leksaker och annat kostar en hel del. När man säljer en hund kan man också behöva skicka med lite foder, en filt och kanske en leksak som doftar som valpens gamla hem. Det kan göra att hundens flytt blir lite lättare. Ibland kan det löna sig att köpa in större mängder av foder och likadana leksaker. Då kan man komma ner i pris en del. Det kan också vara bra att kontakta olika fodertillverkare och fråga om de har valppaket man kan beställa. De kostar inte så mycket och brukar innehålla lite foder, någon måttkopp och lite information om hundar.