Jämför hundförsäkringar

När du börjar leta efter en hundförsäkring är det viktigt att du känner till vilka delar du ska fokusera lite extra på. Grunden i de flesta djurförsäkringar är veterinärvårdsförsäkringen. Den kan ge dig en viss ersättning ifall ditt djur skadar sig eller blir sjukt.

Vad som ingår i en försäkring kan variera en hel del. Det kan vara allt från tandskador och sjukdomar, till rehabilitering, mediciner och så vidare. Du får själv läsa igenom och se vad de olika försäkringarna erbjuder dig när du gör din jämförelse.

För att du ska hitta din bästa hundförsäkring måste du först veta vilka behov du och din hund har. Därefter kan du leta efter ett försäkringsbolag som ger dig så mycket skydd du önskar till ett bra pris.

Varför bör man försäkra sin hund?

Anledningen till varför du bör teckna en försäkring är för att du ska slippa råka på enorma kostnader ifall din hund blir sjuk eller skadar sig. Det känns väldigt jobbigt ifall du inte skulle kunna hjälpa din hund på grund av höga kostnader.

De flesta försäkringar kostar några hundra varje månad, och du slipper jobbiga överraskningar genom att teckna en bra försäkring. För att hitta den bästa försäkringen rekommenderas det som sagt att du gör en jämförelse mellan olika bolag och försäkringar.

Viktigt att tänka på vid jämförelsen

Det första du rekommenderas göra är att skriva ner vad du önskar att försäkringen ska täcka. De flesta försäkringar består av en veterinärvårdsförsäkring, många erbjuder även en livförsäkring. Sedan kan det finnas flera tillägg att välja mellan. Ett tips är att du går igenom dessa och ser ifall det är något av tilläggen du skulle vilja ha.

De olika försäkringarna kan sedan ha olika villkor och omfattningar. Hos vissa ingår det rehab, MR, CT, mediciner och så vidare, medan andra försäkringar endast har dessa alternativ som tillägg.

Livförsäkringen

Hos många försäkringsbolag får du själv avgöra ifall du vill ha en livförsäkring eller inte. Den innebär kort förklarat att du kan få ersättning ifall din hund skulle avlida. Ersättningen motsvarar vad hunden är värd. Det som kan variera är hur bolaget värderar hundarna. Det händer även att en livförsäkring avtar när hunden börjar komma upp i åldern.

Villkoren

Villkoren är alltid viktigt att du läser igenom innan du tecknar en försäkring. Det kan finnas vissa krav som måste uppfyllas för att försäkringen ska gå att teckna för just din hund. Dessa villkor kan även variera en hel del mellan olika försäkringsbolag. Därför är det viktigt att du aldrig antar att villkoren för en försäkring gäller för alla.

Tillvalen

Tillvalen kan bestå av saker som bolagen inte anser passar alla hundar och därför ingår de inte i själva grundförsäkringen. Det kan vara avelsförsäkring, vilket främst lämpas för hunduppfödare. En avelsförsäkring kan då innehålla veterinärvård för valpar, kejsarsnitt och så vidare.