Köpa hund från kennel?

Har du bestämt dig för att välkomna en ny familjemedlem? Grattis. Detta är en mycket spännande tid och sannolikt kan du inte vänta på att få hem vovven som du har bestämt dig för. Kanske har du inte hittat rätt ännu när det kommer till din nya bästa vän och har många frågor kring valpköp och är redo att låta det ta tid att hitta rätt. En hund kommer att finnas vid din sida under många år och det är viktigt att du är redo för ansvaret.

Köp inte en hund om du vet att du inte kommer att kunna ge den ett livslångt hem, detta är orättvist och skapar otrygghet i hundens liv. Det kanske är så att du är allergisk men trots det vill ha en hund, idag finns det allergivänliga raser som du kan köpa från kennlar. När du vill ha en mer allergivänlig ras är det viktigt att du vänder dig till en kennel då du ofta även får chansen att låna en hund för att se om du tål denna. Ibland kan man känna en reaktion mot sin nya familjemedlem när denna är ny och speciellt i valpåldern. Om du vet att du klarar av vuxna hundar av rasen kan du använda dig av clarityn för att det ska bli lättare under valperioden.

Du måste se till att det finns tid i ditt liv för en ny familjemedlem för att även om du älskar hundar och gärna vill ha en är det inte rättvist mot hunden om du till exempel jobbar mycket och sällan är hemma så att hunden spenderar mycket tid själv. Det är viktigt att hunden får tillräckligt med social stimulans för att den ska må bra och det är även viktigt att den blir aktiverad. Din kennel kan hjälpa dig med tips och råd angående hur du aktiverar din hund. Om du ofta är hemma och tycker om att promenera, springa eller syssla med annan sport där du kan ta med hunden kommer detta att uppskattas väldigt mycket av din fyrbenta vän.

Ha i åtanke att hunden är en familjemedlem som är helt beroende av dig. Den kan varken bestämma vad den vill äta, vad den vill göra eller vem den vill träffa på dagarna. Detta är beslut som du tar och du bör ta dem med hunden i åtanke. Om du kan ta med dig din hund någonstans bör du göra det i och med att den kommer att må bättre av variation i vardagen. Om du måste lämna hunden ensam bör detta vara kortare stunder och om det handlar om många timmar om dagen bör du överväga att placera din hund på ett hunddagis för att höja vovvens livskvalitet.