Rätt hundfoder är viktigt

Det behöver inte vara krångligt att hitta rätt hundmat för din hund. Problemet är att det finns en otroligt stor mängd av hundmat på marknaden där alla tillverkare utlovar att just deras produkt är bäst, men är det verkligen sant? Sanningen är den att majoriteten av helfoder som finns på dagens marknad överlag är ganska bra eftersom de innehåller det mesta av vad hunden behöver.

Smältbarhet och energi

Ett bra tips är att välja det foder som erfarna hundägare eller uppfödare använder och rekommenderar. Det krävs med andra ord både kunskap, tid och tålamod för att kunna förstå de uppgifter som finns tryckta på påsarna. Hundfoder bör ha hög smältbarhet eftersom det gör att hunden kan tillgodogöra sig näringen i fodret. Animaliska proteiner är bättre än vegetabiliska. En hund erhåller sin energi från proteiner, kolhydrater och fett medan vitaminer samt mineraler behövs för hundens celler och skelett samt uppbyggnad av sitt immunförsvar. Undvik att låta din hund bli överviktig eftersom det sliter på hundens kropp. Främsta orsaken till en överviktig hund är vanligtvis avsaknad av motion så se till att din hund får röra på sig.

Välja hundfoder

När du letar efter högkvalitativ hundmat för din hund kan det finnas saker som du behöver ta hänsyn till. Många tillverkare erbjuder foder som anpassats speciellt för olika raser och en del hundmat har anpassats för specialbehov såsom matsmältning, mun samt tänder, ledproblem, allergi och vikt. Hos zoo.se kommer du att hitta ett mycket stort utbud av alla olika typer av hundfoder, som exempelvis spannmålsfritt hundfoder eller foder med högre energiinnehåll. Oavsett vilket foder eller tillbehör du behöver för din hund kommer du garanterat att hitta det du söker hos zoo.se till bra pris. Det är både enkelt och smidigt att handla hos zoo.se som dessutom ger snabb hemleverans till din dörr samt fri frakt över femhundra kronor.

Vegetarisk hundmat

Hunden är en allätare och det ligger inte i hundens natur att äta endast vegetariskt foder. För att en hund ska kunna må bra, vara stark och frisk måste en hund få äta kött samt en del vegetabilier. Många personer som själva är veganer eller vegetarianer försöker konvertera sin hund till att bli vegetarian, endast på grund av att de själva inte äter kött. Detta kommer tyvärr att äventyra hundens hälsa samt livslängd. Bäst är för dessa personer att istället skaffa ett husdjur som inte äter kött såsom en kanin, marsvin, fågel eller kanske en get. Vegetariskt hundfoder innehåller en hel del fibrer men väldigt lite kalorier och är i första hand för hundar med allergier eller övervikt. Oavsett vilket bör en hund få äta lite kött i någon form. En överviktig hund behöver i första hand mycket mer motion, gärna i samband med dietfoder. Målsättningen bör vara att hunden ska kunna återgå till vanligt foder, kanske i lite mindre mängd, när den förlorat sin övervikt. Som hundägare bör du alltid prioritera din hunds välmående och bästa.