Vuxna hundar för omplacering

 

Den som vill skaffa hund har inte alltid tid för valp. En valp kräver full uppmärksamhet och träning, vilket inte alltid passar för den heltidsarbetande ägaren. Ett alternativ till valpköp kan då vara en vuxen omplaceringshund och man gör en god gärning. Ordet omplaceringshund klingar dessvärre lite sådär för de flesta, men det är inte alla hundar som är “svåra”. Vissa behöver omplaceras p.g.a. ändrade livsförhållanden hos tidigare ägare eller för att ägarna var “svåra”.

Det finns många fördelar med att köpa en vuxen hund; för det mesta är den redan rumsren, klarar av att bli lämnad under avsevärt längre tid än en liten valp, kan enkelt aktiveras och vaccinationer etc. är redan utförda. Med andra ord är en vuxen hund en valp utan de sömnlösa nätterna. Att ordet omplacering har en tråkig laddning är negativt för oss alla, hunden ska självklart inte vara den som betalar för att ägaren ej kan ha den längre.

Nästa gång du eller någon i din närhet funderar på att skaffa hund, kolla om det finns någon omplaceringshund i närheten som behöver en ny ägare. En vuxen hund är nämligen ett väldigt bra alternativ för den som ej har tid för valp.