När det blir ont om plats i kenneln

När man driver en kennel kan det ofta finnas en hel del att göra. Man föder upp valpar, de ska tränas och mycket annat. Men till slut kan man märka att det blir lite trångt om plats i kenneln. Valparna får inte lika mycket plats och det kan vara svårt att isolera till exempel sjuka hundar. Då kan det vara läge att ta tag i saken.

Flytta kenneln till större lokaler

Ett alternativ man kan ta till är att flytta kenneln till ett större hus, eller kanske rent av till en större byggnad. Att flytta en kennel innebär dock en hel del arbete. En flytt kan dock innebära väldigt många fördelar. Man kan bland annat få en anledning till att rensa bland grejerna i kenneln och dessutom blir det möjligt att hålla bättre ordning när man verkligen får plats.

Magasinera och packa saker

En av de viktigaste sakerna att tänka på när man ska flytta en kennel, eller om det bara börjar bli ont om plats är att packa ner saker som inte används. Hos Rentandmove.se kan man hyra möbelcontainrar som passar lika bra för förvaring av kläder, filtar, skålar eller andra saker som inte behövs i kenneln för stunden. Att ha ett vanligt förråd kan vara ansträngande. Man behöver då hålla koll efter skadedjur som kan drabba det som magasineras. Vid en mer organiserad magasinering finns i regel avtal med olika saneringsbolag som med jämna mellanrum går igenom lokalerna för att undvika att skadedjur kan etablera sig.

Hygien i kenneln

Om man har en kennel på ett litet område kan det vara svårt att uppfylla alla hygienregler och krav som ställs. När det är trångt bland djuren och kanske också bland kennelns utrustning kan det vara väldigt svårt att hålla rent. Det här kan underlättas mycket av att man skapar lite mer plats i kenneln, antingen genom att man flyttar till större lokaler, eller genom att man rensar undan lite.

Viktigt att rensa ibland

Ibland kan det hända att man behöver rensa en del. Det kan handla om att man helt enkelt plockar bort och kastar trasiga hundleksaker, eller om att man rensar ut bland handdukar och filtar som används i kenneln.

Det är inte bara viktigt att rensa för att få mer ro i kenneln utan också av hygieniska skäl. När man får bort onödiga saker blir det enklare att hålla rent och man kan städa mer noggrant. Det innebär att man minskar risken för att sjukdomar och bakterier ska kunna sprida sig i kenneln. På renplockade ytor blir det helt enkelt lättare att ta en trasa och torka av lite oftare. Samma sak gäller också på golv, i skåp och inne hos hundarna.